Groene planten voor een boost in het interieur!

Heeft jouw interieur ook een boost nodig? Nee we zullen je niet gaan vertellen over de toevoeging van dure, luxe meubels die zullen moeten zorgen voor een unieke uitstraling, maar hebben we het juist over een budget oplossing. Aan de meubels is meestal niets verkeerd, maar gaat het in de meeste gevallen vooral om de aankleding. Wat dacht je van meer groen in huis, door verschillende groene planten te plaatse ij huis. De planten zijn niet alleen gezond, maar zorgen ook echt voor de finishing touch in je woonkamer, slaapkamer, studentenkamer of studio! In dit blog vertellen we je er meer over!

Heb je wel groene vingers? De een zorgt met alle liefde voor zijn of haar planten, terwijl de ander de planten juist laat afsterven zonder iets op te merken. Echter hoef je jezelf hier niet zo druk om te maken, omdat er namelijk ook vele planten te verkrijgen zijn die je makkelijk kunt verzorgen. Je kunt er natuurlijk ook een spelletje van maken. Koop samen met je partner, vriend of vriendin dezelfde plant, om na verloop van tijd te kijken welke plant het beste groeit en uiteindelijk het grootste is!

Groen in huis!

Plannen zijn er natuurlijk in verschillende soorten te verkrijgen, maar zijn planten met groen blad wel de populairste plantensoorten die te plaatsen zijn in huis. De kleur van het groen vermindert ook de stress en zetten planten over het algemeen natuurlijk co2 om in zuurstof, waardoor de planten zowel goed zijn voor de fysieke als mentale gezondheid! De planten in huis zorgen voor een juiste luchtvochtigheid en zorgen de planten voor een betere gemoedstoestand!

Experimenteren met planten

Er valt enorm veel te experimenteren met planten. Je kunt namelijk zelf een kleine plant aanschaffen, om deze vervolgens uit te laten groeien tot een zeer grote plant. Alleen water, zon en erg veel liefde kan al zorgen voor enorme groeispurten bij je planten!

Zo zou je eens kunnen kijken naar een Strelitzia Reginae, een echte zon- en water liefhebber. De superheld onder de planten noemt men ook wel de paradijsvogelbloem, waarmee je een echte eyecatcher in huis haalt!

Kies voor de Monstera!

Een andere unieke plant die voor wat meer groen kan zorgen, is de Peperomia Obtusifolia. De Peperomia Obtusifolia is relatief makkelijk te verzorgen en is deze plant bijvoorbeeld ideaal voor op het kantoor, De plant is ook wel bekend onder de naam gatenplant. Het mooie is dat je ook met deze plant enorm veel kunt experimenteren, om deze plant vervolgens uit te laten groeien tot een klein tropisch regenwoud, maar dan in je eigen huis!

Geef een reactie