Ontdek alle informatie over huidverzorging!

Natuurlijke huidverzorgingsproducten lijken steeds meer populair te worden in cosmetica-land. Zowel in winkels als op de online platformen zien we steeds meer betaalde en onbetaalde reclame voorbij komen. Veel merken claimen dat ze alleen maar natuurlijke ingrediënten voor hun producten gebruiken maar of je daar echt honderd procent vanuit kan en mag gaan is natuurlijk een tweede. Wil jij graag overstappen naar natuurlijke huidverzorging maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Met arganolie en pure shea butter zit je eigenlijk altijd wel goed. Benieuwd naar andere huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die deze lijst aanvullen? Lees dan vooral snel verder.

Plantaardige oliën

Er zijn een groot aantal oliën die op dit moment op de markt worden aangeboden en een positief effect zouden hebben op huid en haar. Deze oliën zouden dus geschikt zijn om te gebruiken in je huidverzorgingsroutine maar in hoeverre past deze olie bij jouw huid. Ieder mens heeft een bepaald huidtype. Je kunt een vette huid hebben van jezelf voor ook een droge huid of een huid met onzuiverheden. Dan bestaat er ook nog de gemengde huid, de overgevoelige huid en uiteraard nog de normale huid. De normale huid is eigenlijk optimaal in balans. Toch zijn er vandaag de dag maar weinig mensen die dit huidtype hebben. Veel cosmetica brengt onze huid juist uit balans, hoe goed we het ook bedoelen. Overstappen op natuurlijke huidverzorging is daarom een hele goede keuze. Een van de meest populaire oliën op gebied van huidverzorging is arganolie. Arganolie kan het beste worden gebruikt bij een droge huid doordat deze olie heel vettig is van zichzelf. Een olie die iets minder vettig is en daarom zeer geschikt is voor de vette of de gemengde huid is jojobaolie. Ook kokosolie, olijfolie, rozenbottelolie, tea-tree olie en avocado-olie zeer geschikte oliën op voor je huid te gebruiken.

Natuurlijke boters

Naast de plantaardige oliën zijn er ook nog een aantal boters die je kunt toevoegen aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Dit zijn onder andere de shea butter en de cacao butter. Shea butter is boter gemaakt van sheanoten en heeft naast zijn voedende eigenschap van nature ook nog een zonbeschermingsfactor. Cacao butter heeft ook zeer voedende eigenschappen maar staat vooral bekend om de antioxidanten die erin zitten. Deze antioxidanten gaan veroudering tegen en versterken je huidbarrière om zichzelf zo beter te kunnen beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ook bijenwas schijnt wondermiddel te zijn voor zowel je huid en haren als voor je kleding. Als behoort deze natuurlijk eigenlijk bij de groep van natuurlijke wassen.

Geef een reactie