De vele voordelen van tijgerbalsem

Tijgerbalsem is al sinds jaar en dag in het badkamer- of medicijnenkastje van veel gezinnen te vinden. Vooral bij stramme en stijve spieren wordt de balsem als de manier bij uitstek gezien om verlichting van de pijn te bieden. Veel mensen weten echter niet dat tijgerbalsem in twee varianten te verkrijgen is en voor zoveel meer dan enkel de verlichting van spierpijn zorgt. Zag jij de tijgerbalsem ook al in het winkelrek liggen, maar weet je niet precies waarvoor je het kunt gebruiken en wat het voor jou kan doen? Lees dan snel verder en ontdek het allemaal zelf.

Tijgerbalsem

Tijgerbalsem bestaat in twee varianten die dezelfde ingrediënten bevatten, maar dan in een andere verhouding. Als je gaat kijken naar het ingrediëntenlijstje zul je altijd muntolie, menthol, kamfer, olie van de kajapoetboom en olie van kruidnagel terugvinden. Staan deze natuurlijke kruiden- en plantenextracten er niet op, dan heb je niet met de echte tijgerbalsem te maken. Het hoeft niet gezegd te worden dat je de balsem altijd koopt van een erkende leverancier die over de nodige goedkeuringen beschikt. Enkel zo ben je zeker van een product van hoge kwaliteit met een bewezen doeltreffendheid.

Hou er rekening mee dat, ondanks dat tijgerbalsem een goede remedie is om pijn en ongemakken tegen te gaan, het geen geneesmiddel is. Heb je na het gebruik van de balsem nog steeds veel pijn en lijkt deze maar niet over te gaan, dan doe je er goed aan om even een afspraak bij je huisarts te maken.

Rode tijgerbalsem

Tijgerbalsem kopen als sporter zal veelal betekenen dat je kiest voor de rode variant. Deze balsem werkt erg krachtig en intensief bij pijnlijke en vermoeide spieren en gewrichten. Het aanbrengen van de balsem zorgt namelijk voor een betere doorbloeding en daar hebben je spieren en gewrichten natuurlijk alle baat bij om sneller te herstellen. Ben je een fanatieke sporter? Gebruik de balsem dan zowel voor als na je trainingen voor een optimale verzorging van je spieren.

Witte tijgerbalsem

Hoewel witte tijgerbalsem ook een heilzaam effect heeft op spieren en gewrichten, doet deze variant nog zoveel meer. Door de balsem bijvoorbeeld onder je neus te wrijven, zul je makkelijker en comfortabeler kunnen ademen. Het is perfect om te gebruiken als je met een verkoudheid af te rekenen krijgt en toch van een verkwikkende nachtrust wil kunnen genieten. De witte tijgerbalsem zorgt bovendien ook voor een verzachtende invloed op het voorhoofd en ter hoogte van de slapen. 

Geef een reactie