De wet van aantrekkingskracht

Er is een wereldberoemd boek dat ik recentelijk heb gelezen en ben gaan ontdekken, het boek heet ‘the law of attraction’ in het Engels, of ook wel de wet van aantrekkingskracht in het Nederlands. Voor ambitieuze mensen die veel uit het leven willen halen is het een absolute must om te lezen. Wat er in het boek wordt verteld is zeer diepgaand. Maar tegelijkertijd zijn er ook vele verschillende interpretaties van het boek. In dit artikel wil ik bespreken wat er in het boek wordt verteld en hoe ik de wet van aantrekkingskracht interpreteer en probeer toe te passen in mijn eigen leven.

Energie

In zijn kern gaat de wet van aantrekkingskracht om energieën. Dit betekent dat overal in het universum dezelfde soort energieën elkaar aantrekken. Dit houdt zowel in natuurkundige wetten zoals de zwaartekracht maar ook ideeën, soorten mensen en situaties. Dit betekent bijvoorbeeld dat negatieve mensen andere negatieve mensen aantrekken, en positieve mensen trekken andere positieve mensen aan. De vraag is natuurlijk hoe je dit kunt toepassen in je eigen leven.

De kracht van visualisatie

Een van de beste manieren om de wet van aantrekkingskracht toe te passen in je eigen leven is door visualisatie oefeningen te doen. Wanneer je bepaalde doelen of ambities hebt, of deze nu heel concreet zijn, of meer breed. Door te focussen op deze doelen en de resultaten die je wilt halen en deze te visualiseren trek je ze aan in je leven en zullen ze een werkelijkheid worden. Dit betekent natuurlijk niet dat je deze doelen zomaar waar kunt wensen. Maar als je je energie ergens op concentreert zullen je handelingen en gewoontes ook veranderen. En deze betere handelingen en gewoontes zullen er uiteindelijk voor zorgen dat je doelen haalt.

Spiritualiteit

Er is zeker een spirituele kant aan de wet van aantrekkingskracht. Er zijn spirituele manieren waarop je de wet aantrekkingskracht kan toepassen in je leven. Zo kun je bijvoorbeeld gaan mediteren. Daarnaast kan ook het volgen van je horoscoop of handlezen je helpen hierin. Het is wel belangrijk om ook concreet te blijven en ook actie te ondernemen. Je kunt zoveel mogelijk een gezond lichaam visualiseren als je maar wilt, maar je zult ook gezond moeten eten en regelmatig moeten sporten en bewegen om het een waarheid te maken. Toch geloof ik dat dit een zeer sterk concept is dat je heel goed in je eigen leven kan toepassen om je doelen te halen.

Geef een reactie