Het festivalseizoen overleven met een beperkt budget

Eind maart, begin April kan je de eerste festivals weer vinden op de partyagenda. Deze kick offs voor het festivalseizoen hopen de eerste warme dagen te treffen, en zijn een verademing voor de doorgewinterde festivalgangers. Muziekfestivals zijn ontzettend populair als dagje uit voor veel Nederlanders. Zelf ben ik dit jaar ook weer op een aantal van mijn favoriete festivals te vinden. Voor mij gaat er niets boven een dagje puur genieten van muziek, drankjes, gezelligheid en andere dingen. Sommige festivals zijn een stuk duurder dan andere, maar over het algemeen is het bijwonen van festivals een uitje met een prijskaartje. Vaak denk je een goedkoop dagje te beleven als je een kaartje voor 25 euro hebt gescoord, maar met alle "kleine" uitgaven op het festival zelf ben je al gauw meer kwijt dan je eigenlijk had gewild. Daarom hier een aantal tips om met een beperkt budget toch optimaal te kunnen genieten van festivals!

Early bird

Veel festivals hebben verschillende rondes als het om de tickets gaat. Elke volgende ronde wordt de prijs ietsje duurder. Uiteraard is dit om te verzekeren dat er minimaal een bepaald aantal mensen komen door deze kaartjes goedkoper aan te bieden. Door hier altijd gebruik van te maken kan je al behoorlijk wat geld besparen. Soms is het verschil tussen de eerste ronde en de laatste ronde behoorlijk groot. Maak daarom van tevoren een lijstje met festivals die je graag zou willen bezoeken, en hou in de gaten wanneer deze kaartjes in de verkoop gaan. Door in de eerste ronde, vaak Early-Bird genoemd, kaartjes te kopen bespaar je dus al het een en ander.

Sla grootschalig in

Er zijn een aantal voorwerpen en producten die je absoluut wilt hebben wanneer je lekker staat te dansen op jouw favoriete tunes. Een waaiertje en een zonnebril zijn voor mij vaste waardes op een goed festival. Deze spullen worden vaak voor de absolute hoofdprijs aangeboden op het festival zelf, maar wie wil er nou 25 euro uitgeven aan een waaiertje of een simpele plastic zonnebril. Zeker wanneer de kans vrij groot is dat je voor het einde van het feest met een gebroken waaier in je hand staat, en de zonnebril ben je uren geleden al kwijt geraakt. Daarom bestel ik altijd een mijn zonnebril goedkoop online. Dit soort brillen zijn ideaal als festival zonnebrillen. Ook een aantal waaiertjes sla ik in via het internet. Oordopjes zijn ook altijd handig, aangezien die ook vrij duur zijn op festivals. Daarnaast kan je afhangend van de regels van het festival ook zelf een flesje meenemen om met water te vullen.

Geef een reactie