Reiki behandeling? Genezende energie die onze verdediging versterkt

Alternatieve therapieën hebben steeds meer ruimte gekregen in de media en zelfs in het dagelijks leven. Een die veel aandacht heeft getrokken door zijn aanwezigheid in sommige ziekenhuizen is Reiki.

Reiki is een alternatieve therapie die werkt als een channeling en transmissie van de universele vitale energie door onze handen en helpt bij de genezing van de meest uiteenlopende ziekten die mensen treffen.

Het kan ook gebruikt worden op dieren en planten, in het water dat we drinken of in een omgeving. Of het nu gaat om het eenvoudig opleggen van handen of het gebruik van Reikisymbolen, de energie wordt opgevangen en kan met succes persoonlijk of op afstand worden gekanaliseerd, zonder beperkingen in tijd of ruimte.

Reiki therapie: hoe werkt het?

Reiki therapie werkt als een intuïtieve energie, omdat het inwerkt op de oorzaak van het probleem. Het werkt holistisch op al onze gebieden: fysiek, energetisch, emotioneel, mentaal en spiritueel, het herstellen van het evenwicht van onze energiecentra (chakra's) en, bijgevolg, het harmoniseren van ons hele lichaam, het verbeteren van onze levenskwaliteit.

De techniek voor het toepassen van Reiki heeft een aantal specifieke standpunten, geformuleerd door de oprichter, Master Mikao Usui. Deze posities maken het mogelijk om de energie goed te richten op al onze vitale organen, waardoor Reiki werkt als een ondersteuning voor conventionele medische behandelingen, maar nooit als een vervanging voor hen.

De energie reist door ons hele lichaam, verlicht pijn en symptomen en herstelt ons natuurlijk evenwicht. Reiki werkt volledig veilig, zonder contra-indicaties en is compatibel met elke bestaande behandeling. Het kan ook worden gebruikt in geneesmiddelen, waardoor de goede effecten worden versterkt en de bijwerkingen worden geminimaliseerd.

Enkele van de voordelen van Reiki:

 

– Vermindering van stress;

– Versterking van het immuunsysteem;

– Het bestrijden van slapeloosheid;

– Hulp bij het herstel van verwondingen;

– Diepe lichaamsontspanning.

Hoe werkt de Reiki behandeling?

Elke sessie duurt meestal ongeveer een uur, waarbij de patiënt ligt terwijl de therapeut zijn handen op de chakra gebieden van het lichaam legt om de energie toe te passen. Het is niet nodig om tijdens de reiki behandeling kleding uit te trekken. Voor Reiki therapie wordt een minimum van 4 sessies aanbevolen, maar de effecten zijn direct na de eerste te voelen.

Geef een reactie