Het verschil tussen shortlease zakelijk en shortlease prive

De wereld om ons heen wordt steeds flexibeler. Flexwerkers hebben vaak de voorkeur boven het uitgeven van vaste contracten. Op het kantoor heb je ook veel meer flexplekken. Dat zou dus moeten betekenen dat er een open werkruimte is waar iedereen zijn gang mag gaan. Niet dat dit echt werkt in het echte leven want je gaat niet elke dag al je spullen verplaatsen naar een ander bureau. In de pandemie zijn wij allemaal thuis gaan werken, en nu alles weer terug naar normaal lijkt te gaan zullen wij ook veel meer flexibel thuis of op kantoor kunnen werken. Shortlease zakelijk of privé sluit goed aan bij deze ontwikkelingen. Omdat medewerkers straks veel meer mogen wisselen tussen werken op kantoor of werken vanuit huis moeten bedrijven hun leasecontracten gaan aanpassen. Shortlease zakelijk kan hierin een uitkomst bieden.

 

Wat is shortlease zakelijk?

Laat ik bij het begin beginnen. Shortlease is hetzelfde als het normaal leasen van een auto, alleen ben je met shortlease veel flexibeler. Het belangrijkste verschil zit tussen de looptijd van de overeenkomst. Bij Shortlease kan je namelijk een autolease voor maar 1 maand en vaak is het contract maandelijks opzegbaar. Shortlease zakelijk betekent gewoon dat deze vorm van shortlease gericht is op het lease van auto’s voor medewerkers. Shortlease zakelijk kan ontzettend handig zijn als een nieuwe medewerkers een auto nodig heeft, maar je weet nog niet zeker hoe goed hij zal functioneren. Heeft u medewerkers op projectbasis of seizoen medewerkers? Dan kan shortlease zakelijk ook een hele goede oplossing voor u zijn. U zit dan niet vast aan langdurige contracten met weinig bewegingsvrijheid. U kunt na een maand de overeenkomst weer opzeggen.

 

Shortlease in het privé leven.

Er bestaat ook zoiets als shortlease prive. Shortlease prive is hetzelfde als shortlease zakelijk. Alleen bij shortlease prive kunt u gewoon een auto voor uzelf leasen als particulier. U zit dan niet vast aan langetermijncontracten. Vaak zijn deze contracten per dag opzegbaar met opnieuw een minimale looptijd vanaf 1 maand. Let goed op of eventuele reparaties, onderhoudt, of wegenbelasting inbegrepen zit in de prijs die u voor de auto betaald. Zo krijgen ook wij als particulieren steeds meer vrijheid in het leasen van auto’s. Aansluitend op een steeds flexibel wordende markt is dit ontzettend handig. Moet u bijvoorbeeld 3 maanden veel meer naar kantoor dan normaal, dan kunt u met shortlease prive een auto voor uzelf leasen. Zo gemakkelijk kan het zijn.   

 

 

Geef een reactie