Hier moet je op letten bij de aanschaf van een magazijnstelling

Ga je voor het eerst het magazijn van je onderneming inrichten? Dan zijn er veel verschillende soorten, maten en vormen stellingen beschikbaar. Het kan dan ook voorkomen dat je niet goed weet welke stelling je waar het beste voor kunt gebruiken en hoe je jouw magazijn met optimaal gebruik van de ruimte inricht. Om je hierbij op weg te helpen lees je in dit blog alle dingen waar je op moet letten voordat je een magazijnstelling gaat aanschaffen.

 

Welke soorten magazijnstellingen zijn er allemaal?

Voordat je nieuwe stellingen voor in je magazijn gaat kopen, is het natuurlijk goed om te weten welke verschillende soorten magazijnstellingen er allemaal zijn. De stellingen zijn op te delen in vier categorieën:

  1. Draagarmstelling

Deze stelling wordt met name gebruikt om zware en/of lange producten in te plaatsen. De draagarmstelling is ook goed geschikt om orders uit te picken door middel van een heftruck, omdat er veel ruimte beschikbaar is tussen de draagarmen van de stellingen.

 

  1. Legbordstelling

Legbordstellingen zijn metalen stellingen die beschikken over horizontale en verticale legborden. Deze stellingen zijn met name goed geschikt voor een magazijn waarin mensen met de hand orders picken. Op legbordstellingen kun je met name goed lichte producten opslaan.

  1. Palletstelling

Palletstellingen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt om pallets in op te slaan. Je kunt de pallets in en uit de stellingen laden door gebruik te maken van een palletwagen of heftruck en kunt er zware en grote producten in opslaan.

  1. Grootvakstelling

Deze stelling is bedoeld om grote producten in op te slaan en past goed in een magazijn waar orders met de hand worden gepickt. 

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een magazijnstelling?

Als je een magazijnstelling gaat aanschaffen uit één of meer van de bovenstaande categorieën, zijn er een aantal belangrijke zaken om mee te nemen in je afweging voordat je tot aankoop overgaat. Allereerst kun je natuurlijk verschillende stellingen combineren in je magazijn. Ga altijd goed bij jezelf na welke producten je precies in de stelling op wil slaan, wat de afmetingen van deze producten zijn, wat het gewicht van de producten is en hoeveel producten je in de stelling op wil slaan. Controleer ook hoeveel ruimte je in het magazijn beschikbaar hebt voor de stelling én de loop – en laadruimte om de stelling heen. Tenslotte is natuurlijk je beschikbare budget een belangrijke factor. Past een bepaalde magazijnstelling niet binnen je gestelde budget? Kijk dan eens of je een tweedehands magazijnstelling kunt vinden.

Geef een reactie