Professioneel gamer

Hoe kan je professioneel gamer worden?

Veel jongeren dromen er tegenwoordig van om professioneel gamer of streamer te worden. Voor veel mensen is gamen namelijk één van hun favoriete hobby’s, als je daar geld mee kan verdienen is dat heel erg leuk. Buiten dat het spelen van computerspellen heel erg leuk is kan je er ook enorm veel geld mee verdienen. Zo verdiende de bekendste Fortnite speler van de wereld, Tyler ‘Ninja’ Blevins meer dan twintig miljoen dollar in 2018. Nu zullen de meeste professionele gamers niet zoveel verdienen, maar je kan er zeker een flinke boterham mee verdienen. Het is niet makkelijk om een professionele gamer te worden, maar deze blog zal je helpen met het begin van jouw professionele gaming carrière.

Kies een console

Er zijn verschillende spelcomputers waar je allerlei games op kan spelen. De bekendste gamecomputers zijn de Playstation, Xbox en de Nintendo Switch. Je kan er echter ook voor kiezen om op een PC te spelen. Als je op een PC wilt gaan spelen moet je ervoor zorgen dat je een goede game PC hebt. De beste optie is zelf een game PC te bouwen. Je begint dan met het kopen van een PC behuizing en die vul je dan zelf met verschillende benodigdheden voor een PC. Denk hierbij aan een grafische kaart, HDD en een moederbord.

Kies een game

Nu je een console hebt gekozen is het tijd een game te kiezen. Mijn grote tip hierbij is: kies een game die je heel erg leuk vindt. Je zal het spel namelijk veel gaan spelen als je ervoor kiest om professioneel gamer te worden. Ook is het handig om een populair spel te kiezen, als je namelijk kiest voor een minder populair spel zal het prijzengeld niet zo hoog zijn. Ook zullen er veel minder toernooien worden georganiseerd en zullen minder mensen naar je streams kijken. Een paar suggesties voor populaire games zijn: Fortnite Battle Royaal, Apex Legends, Call of Duyt en FIFA.

Zorg voor interactie met kijkers

Een groot deel van het inkomen van een professioneel gamer bestaat uit advertentieweergaven van filmpjes die ze posten op bijvoorbeeld YouTube. Het is dus van belang om een grote hoeveelheid volgers te krijgen. Je kunt meer volgers krijgen door op een leuke manier met je volgers om te gaan. Je kunt bijvoorbeeld online tegen je volgers een potje spelen of reageren op een Q&A sessie. Zorg er ook voor dat je een Instagram en een Facebook pagina hebt, zodat potentiële volgens je makkelijker kunnen vinden.

Geef een reactie