Klaar met die radiator, tijd voor iets nieuws

Updates voor in huis! Wie wilt dat nu niet? Sommige aanpassingen in huis zijn heel mooi en springen in het zicht, anderen zijn meer verborgen. Vandaag wil ik je vertellen over die laatste variant. Vorige maand stond ik tussen al het puin van de verbouwing van mijn benedenverdieping. Overal lag steen en gruis. Ik kon niet wachten tot de boel er weer normaal uitzag. En toen viel mijn oog op de verwarming. Ondanks dat alles er als een slagveld uitzag, vond ik die radiator onder het raam nog het ergste. Daar moest iets anders voor komen en dat heb ik gevonden. Lees je mee?

Waarom infrarood warmte?

De keuze was snel gemaakt infrarood warmte. Infrarood warmte komt van panelen die u in huis kan laten installeren en die niet of nauwelijks opvallen. Witte platen waar warmte afkomt, springen minder in het oog dan een oude radiator. Doordat dit warmte systeem met infrarood verwarming werkt, heeft u geen last van droge lucht of rondvliegend stof. Daarnaast is het heel prettig in onderhoud. Infrarood warmtepanelen hebben namelijk bijna geen onderhoud nodig, enkel als het echt noodzakelijk is. Geen terugkerende beurten (en kosten) dus!

In de badkamer en de huiskamer

U kan de panelen overal in huis laten plaatsen en soms kunnen ze zelfs op maat gemaakt worden. Zo kunt u een paneel mooi in huis laten plaatsen. Er zijn exemplaren die zelfs bedekt kunnen worden met een kunstwerk zoals een schilderij, dan ziet u er helemaal niets meer van! Maar dat is niet alleen handig. De panelen kunnen ook in spiegelvorm gemaakt worden. Infraroodverwarming bij de spiegels in de badkamer is heel handig want dan beslaan uw spiegels niet. Een infrarood warmtepaneel is er voor iedere ruimte.

De ultieme luxe van vloerverwarming

Wie luxe zegt, zegt vloerverwarming. Wanneer u uw huis een upgrade geeft, moet dat natuurlijk vloerverwarming zijn. Er is niets lekkerder dan uit bed stappen en warme voeten hebben. Dat gebeurt niet als u op ijskoude tegels stapt. Aangezien de boel bij ons open lag en we ons al op een grote verbouwing gestort hadden, was de stap naar vloerverwarming klein. Hiervoor kunt u ook infrarood warmte gebruiken maar dit is minder gebruikelijk 

Duurzaam verbruik

Het beste aan infrarood verwarming naast het feit dat het er goed uitziet, is de duurzaamheid. De energie van deze panelen wordt 100% gebruikt om warmte te genereren zo betaalt u niet voor warmte die je niet krijgt. Daarnaast is het niet plaatselijk zoals veel mensen denken. Het kan prima dienen als hoofdverwarming. Dit is, zonder twijfel, de beste optie voor zuinige elektrische verwarming.

Geef een reactie