Zo houd jij je gazon in leven!

Het hebben van een tuin brengt veel voordelen met zich mee. Zo kun je er in de zomer heerlijk genieten van de zon en is het ook tijdens de wat koudere dagen lekker om een frisse neus te kunnen hale in eigen tuin. Om dit mogelijk te maken is het wel van belang dat de tuin goed onderhouden wordt. Zo dienen de planten voldoende water te krijgen en dient ook het gras gemaaid te worden. 

Het gazon in leven houden

Een gazon vraagt al snel om veel onderhoud. Om ervoor te zorgen dat je tijdens de zomer kunt genieten van een strak gazon is het van belang dat je zorgt voor voldoende voeding. Hierbij speelt voornamelijk de hoeveelheid water een rol. Als het gazon niet voldoende water krijgt, dan zal het na verloop van tijd uitdrogen. Mocht je er nou niet op zitten wachten om de tuin elke dag met de tuinslang water te moeten geven, dan kun je ervoor kiezen om een beregeningsset aan te schaffen. Een beregeningsset is een investering waarvan je jaren profijt kunt hebben. 

Welk water gebruik je voor het onderhouden van het gazon?

De meeste mensen sluiten een tuinslang aan op een kraan waar zuiver water uitkomt. Toch is dit erg zonde omdat dit water ook als drinkwater gebruikt kan worden en voor in de tuin niet per se meerwaarde biedt. Het is daarom slim om ook in de overweging mee te nemen om gebruik te maken van minder schoon water. Als je dichtbij een sloot woont, dan zou je eventueel met behulp van een dopelpomp daar water uit kunnen pompen.

Vergeet niet te verticuteren!

Als je een gazon hebt en deze graag netjes houdt, dan is het van belang dat je het ook weleens verticuteert. Het verticuteren zorgt ervoor dat het gras voeding beter op kan nemen. Je doet er daarom goed aan om het gazon te verticuteren en vervolgens te voorzien van voeding. Het gras zal hierdoor beter groeien en er snel erg mooi uit gaan zien. Zorg er hierbij wel voor dat je gebruik maakt van de juiste materialen. Lees je hierover in en investeer in het juiste product. 

Slechte stukken vervangen/aanvullen

Het kan zijn dat een gedeelte van je gazon er zonder directe aanleiding elk jaar slecht uitziet. In dat geval kan het een goede zet zijn om het stuk te vervangen of opnieuw in te zaaien. Houd er hierbij rekening mee dat het stuk er de komende periode nog anders uitziet dan de rest van het gazon. Dit trekt na verloop van tijd gelukkig weer bij. 

 

 

 

Geef een reactie