Mooi make-up aanbrengen

Het eerste dat u moet doen wanneer u wilt leren hoe u op make-up moet worden aangebracht, is een duidelijk idee over wat u wilt dat met uw make-up wordt bereikt. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar veel mensen slaan deze stap over en brengen uiteindelijk hun make-up op in een lukrake-mode. Zodra u een idee hebt van wat u probeert te bereiken, is het gemakkelijk om te weten welk type make-up u moet gebruiken. Foundation wordt op je gezicht aangebracht, zodat je huid goed bedekt is en een concealer wordt vaak daarvoor aangebracht om onzuiverheden te camoufleren of juist om bepaalde plekken op je gezicht te laten oplichten. Aan het einde van de dag gebruik je cleanser om het gezicht weer te reinigen. Cleansers worden gebruikt om make-up of overtollige olie te verwijderen.

Concealer

Als eerste stap moet de concealer worden toegepast, gevolgd door de foundation. Concealer is een ideaal make-up product om onzuiverheden zoals puistjes, donkere kringen, of krassen te camoufleren. Maar je kan het ook gebruiken om delen je gezicht een beetje op te lichten, hetzelfde wat je doet met contouren. Er zijn verschillende concealers beschikbaar, waaronder vloeistof en vaste concealer. Het is belangrijk dat je goed op je huid type let wanneer je concealer koopt. Wanneer je een droge huid neemt kan je het beste voor de vloeibare concealer gaan en wanneer je een vette huid hebt juist voor de crème of stick variant. Nadat je de juiste concealer hebt aangebracht is het tijd voor de tweede stap, de foundation. Foundation is de belangrijkste stap als basis van make-up, omdat het je huid egaal maakt, waardoor je gezicht een mooi soepel uiterlijk krijgt.

Foundation

Ook bij de foundation is het belangrijk dat je de juiste variant kiest en koopt. Om te beginnen is het belangrijk om te kijken naar de teint van je huid. Het is belangrijk dat de kleur van de foundation overeenkomt met de teint van je huid. Anders heeft je gezicht een andere kleur, dat is vaak niet mooi. Vervolgens moet je net zoals bij de concealer letten op je huidtype. Wanneer je een vettige huid hebt kan je het beste kiezen voor een foundation die gebaseerd is op poederbasis of bijvoorbeeld waterbasis. De andere variant foundation is namelijk op oliebasis, dit is juist wel heel handig voor mensen met een droge huid. Laat je hier dus ook goed over adviseren. Als je de juiste make-up producten hebt zal je er ook extra mooi uit zien.  

Geef een reactie