Onafhankelijk hypotheekadvies

Hoe weet ik zeker dat ik onafhankelijk hypotheekadvies krijg?

Je kunt er helaas niet altijd meer van uit gaan dat het advies dat je inwint ook echt onafhankelijk is. Maar ik heb nu een site gevonden die écht onafhankelijk hypotheekadvies aanbiedt. Hoe ik dat weet? Gewoon, door goed de site te bekijken. Ik zie dan direct dat er wel 30 aanbieders op de site staan met allemaal hun eigen rentes en voorwaarden. Er staan zelfs aanbieders bij waarvoor deze adviseur niet bemiddelt! Je kunt op deze site anoniem een eerste rentevergelijking doen. Dus krijg je daarna geen telefoontjes en mailtjes van de diverse aanbieders. Dat geeft alvast vertrouwen. Het onafhankelijk hypotheekadvies dat je krijgt is ook nog eens voor een vaste, vooraf bekende, prijs. Sterker nog, deze kosten staan gewoon op de site.

Het gesprek aangaan voor echt onafhankelijk hypotheekadvies

Dan zou je denken dat er een meneer of mevrouw, strak in het pak en in de lak, bij jou aan huis komt. Of zelfs dat jij op een tijd die het de adviseur schikt moet komen opdraven. Bij de site waar ik het over heb, werkt dat niet zo. Je kunt het gesprek op verschillende manieren aangaan. Op een dag en een tijd die jou het best schikken. Gewoon vanuit je luie stoel, aan de keukentafel of desnoods vanaf de camping. Deze mensen komen niet persoonlijk bij je langs, maar doordat je, als je dat wilt, kunt videobellen is het toch net of je met iemand aan tafel zit. Ook een gesprek via de mail, chat of telefoon is gewoon mogelijk. Net wat het best bij jouw manier van communiceren past.

Op de site staan de “Kosten Hypotheekadvies” helemaal uitgesplitst per situatie

Koop je je eerste huis? Ga je verhuizen en wil je een andere hypotheek of je huidige hypotheek oversluiten of ben je ondernemer? Op de site staat heel duidelijk welke kosten er aan het onafhankelijk hypotheekadvies verbonden zijn. Geen vage percentages, geen kleine lettertjes. Gewoon in één oogopslag duidelijk. En dat geeft ook zekerheid. Het eerste gesprek is sowieso altijd gratis. Je kunt in dat gesprek aangeven wat precies jouw situatie is. Ga je scheiden of juist trouwen? Is je partner overleden? Ga je verhuizen naar een goedkopere woning? Ga je verhuizen naar een duurdere woning? Moet er in je nieuwe huis nog verbouwd worden? Aan de hand van dat eerste gesprek zal de juiste, onafhankelijke, hypotheekadviseur aan je worden voorgesteld. Alle hypotheekadviseurs hanteren de zelfde “kosten hypotheekadvies“. Dat is wel zo duidelijk.

Geef een reactie