racfiets

Racen met een elektrische fiets over Texel

Nederland is een fietsland. Dat weten we allemaal. Inmiddels is Nederland ook een fietsland aan het worden met elektrische fietsen. De tijd dat jij in je eentje met je fiets tegen de wind in moet fietsen om vooruit te komen is voorbij.

Nieuwe ontwikkeling

Zoals ik al eerder zei is dat er steeds meer elektrische fietsen op de weg komen. Zeker op vakantie is dat eigenlijk wel ideaal. Je kan er lekker op uit trekken en de omgeving verkennen zonder dat je aan het einde van de dag helemaal kapot bent. Ook hoef je niet meer per se in die warme auto te zitten en je hebt geen parkeerkosten.

Hoe dan?

Er zijn eigenlijk twee mogelijkheden. Of je neemt je eigen elektrische fiets mee op vakantie of je huurt een elektrische fiets. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij Fietsverhuur Texel. Het is eigenlijk heel snel en simpel geregeld. Je kan je fiets gewoon online reserveren. Nog een mooie bijkomstigheid is dat je een elektrische fiets al vanaf 18 euro per dag kan huren.

Voordelen

Nu heb ik als voorbeeld een fiets huren op Texel genomen om een aantal redenen. Ten eerste gaan er veel mensen op vakantie naar Texel en willen veel mensen graag een lekker stukje fietsen op vakantie.

Als tweede punt wil ik aandragen dat het er vaak harder waait dan in de rest van het land dus kan het zijn dat de trapondersteuning nog meer gewenst is dan anders.

Ten derde vind ik de huurprijs van de fiets zeer aantrekkelijk. Als ik zelf een elektrische fiets zou hebben, denk ik dat ik een zou huren omdat het toch best wel een gedoe kan zijn om je eigen fiets mee te nemen. Zo moet je een fietsendrager op je auto hebben en installeren. Dan moeten de fietsen er nog op en moet je zeker weten dat je alles bij je hebt om de fiets op te laden en op slot te kunnen zetten.

Als laatste voordeel (er zijn er waarschijnlijk nog wel meer maar daar kom ik nu even niet op) kan ik het milieu noemen. Vooral op een eiland als Texel hebben mensen al snel de neiging om de auto te pakken terwijl de afstanden relatief klein zijn. Dit komt waarschijnlijk omdat het net te ver is om te lopen. Als je dan dus een elektrische fiets ter beschikking hebt, kan je die pakken en dat is dan weer beter voor het milieu!

Geef een reactie