Waar blijft de zomer?

Iedere ochtend als mijn wekker gaat kijk ik er alweer tegenop; het bed uit. Al als mijn eerste teen de vloer raakt, gaan de rillingen door mij heen. Altijd is het weer een strijd om in de kou de moed te vinden om uit bed te gaan en mij aan te kleden. Vaak trek ik zelfs eerst een dikke fleece pyjama aan, zet ik een lekker warm kopje koffie en kruip ik nog even in bed. Terwijl ik aan mijn eerste kopje koffie sip, zoek ik de energie om de kou in te gaan.

Een koud huis

Wel ben ik erachter gekomen dat mijn huis erg koud is. Als ik een keer bij iemand anders slaap, heb ik nooit last van deze kou-klachten. De rillingen blijven achterwegen en mijn tenen kunnen de vloer prima aan. Waar komt dat nou door dacht ik altijd? Maar ik denk dat het dus gewoon aan mijn huis ligt. Gelukkig ben ik achter een aantal trucjes gekomen om te zorgen dat mijn huis minder snel koud wordt ’s nachts. Want de hele nacht de verwarming aanlaten is ook een beetje overdreven, vind je niet?

Goede ramen

Een manier waarop warmte uit je huis snel vervliegt, is door je ramen. Tenminste, als je geen dubbel (of geen goed) glas hebt. En ook via je raamkozijn (die bij mij zeer versleten en oud is) kan de warmte makkelijk verdwijnen. Binnenkort ga ik dus maar eens mijn ramen laten vervangen. Ik heb al eerder wat klusjes in huis laten doen en dit doe ik altijd via Werkspot. Je kan hierop heel makkelijk een oproepje plaatsen van wat je wilt, en al snel komen verschillende aannemers/vakmannen met een prijsopgave. Zo kan je dus de goedkoopste vakman kiezen. Ook kan je reviews zien over de vakmannen, dus kan je de beste prijs/kwaliteit verhouding kiezen.

Vloerverwarming

Ook vloerverwarming maakt heel veel uit. Eigenlijk is dit wel een beetje een luxe ding natuurlijk, want je kan ook warme sloffen aantrekken. Maar toch zou ik het heerlijk vinden om als mijn tenen de vloer raken niet gelijk een rilling door mijn hele lichaam te voelen, maar een warmte. Helaas heb ik op het moment geen geld voor vloerverwarming. Maar zodra ik dit wel heb, laat ik het fixen! En nog een extra tip; als je een nieuw huis hebt kun je er ook opletten of er verwarmingsbuizen onder je vloer lopen. Als dit zo is, heb je zonder vloerverwarming namelijk ook al een heerlijk warme grond onder je voeten.

Zomer, waar blijf je?

Ondanks al mijn kou-klachten en rillingen hou ik ook wel een beetje van de winter. De kerst en oud & nieuw zijn mijn favoriete feestdagen en de knusse sfeer heerst dan overal. Toch is alles fijner als je wel een warm huis hebt. Dus als jij het ook altijd zo koud hebt, kijk eens of je ramen wel goed zijn. En als je een financiële meevaller hebt gehad, ga dan gewoon lekker voor vloerverwarming. Geloof me, van die keuze zal je niet veel spijt krijgen. Voor nu is het voor mij wachten op mijn nieuwe ramen. En natuurlijk boven alles: wachten op de zomer, want een zonnetje is de allerbeste oplossing voor de kou! Zomer, kom maar snel.

Geef een reactie