led downlight

Bekijk hier 3 voordelen van de led downlight

De laatste jaren is led verlichting enorm populair geworden. Men kiest steeds vaker voor een led lamp dan voor een gloeilamp. Ik begrijp die keuze wel, want zelf heb ik sinds kort ook een aantal led lampen aangeschaft. Led lampen kennen namelijk een aantal voordelen ten opzichte van gloeilampen. In dit blog zal ik drie voordelen noemen van de led downlight. Eerst zal ik in het kort uitleggen wat nou daadwerkelijk het verschil is tussen een led lamp en een gloeilamp. Een led lamp heeft in tegenstelling tot een gloeilamp geen gloeidraad meer. Een led lamp geeft licht wanneer er een elektrische stroom door de doorlaatrichting heen loopt. Led lampen zijn over het algemeen duurder dan andere soort lampen, maar ze verdienen zichzelf op een langer termijn terug.

Led lampen zijn een stuk zuiniger

Dit is veruit wel het meest genoemde voordeel van de led lamp. Led lampen beschikken over een milieubewust karakter en zijn een stuk zuiniger dan halogeenlampen. Uit onderzoek is gebleken dat led lampen ongeveer 8 tot 10 keer zo zuinig zijn. Dat was voor mij al reden genoeg om de led downlight aan te schaffen. Bovendien zorgen led lampen voor een lagere energierekening, doordat ze een stuk minder energie verbruiken. Verder beschikken led lampen over veel meer branduren. Ze gaan een stuk langer mee en hoeven minder snel vervangen te worden.

Op langer termijn zijn led lampen veel voordeliger

Led lampen zijn bij aanschaf een stuk duurder dan alle soorten halogeenlampen. Maar op langer termijn verdien je eenvoudig je geld terug. Zoals ik hierboven al vermeld heb verbruiken led lampen een stuk minder energie. Daarnaast gaan ze een stuk langer mee, doordat ze over veel branduren beschikken. Je zult merken dat je energierekening een stuk lager zal zijn en dat je minder vaak je lampen hoeft te vervangen. Het is dus een verstandige keuze om de overstap te maken naar led lampen.

Led downlight geeft ook gezellig warm licht

Bij led verlichting wordt er nog vaak gedacht aan dat ongezellige blauwe/witte licht. Maar ook op het gebied van led verlichting zijn er een aantal ontwikkelingen doorgevoerd. Je kunt inmiddels allerlei factoren van een led downlight naar eigen wens instellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het soort licht, de intensiteit per lamp en verschillende soorten kleuren. Dat maakt led verlichting ook zo gewild. Je kunt in iedere ruimte een unieke sfeer creëren. Je zult na de overstap naar led verlichting zeker geen spijt hebben.

Geef een reactie