Wat is een PU Gietvloer?

Een polyurethaan gietvloer, of kortweg PU gietvloer, is een type vloer gemaakt van kunststof. Het makkelijke onderhoud, moderne karakter en duurzaamheid maakt de PU gietvloer een populaire keuze onder kopers. De G-vloeren PU Gietvloer is hier dan ook een goed voorbeeld van. We leggen je hieronder uit waarom je voor een PU gietvloer dient te kiezen en wat het verschil is met epoxy vloeren. 

Waarom kiezen voor een PU gietvloer?

Er kunnen veel redenen zijn om voor de pu gietvloer te kiezen. Zo is deze type vloer niet alleen geschikt voor woonhuizen, maar past dit ook goed in in een bedrijfspand. We zetten een aantal voordelen voor je op een rij.

Duurzaamheid

Een PU gietvloer gaat lang mee en garandeert dan ook jarenlange genot. Dit komt vanwege het feit dat de vloer geheel naadloos wordt aangelegd en, in combinatie met vloerverwarming, warmte lang kan vasthouden.

Hygiëne

PU gietvloeren worden gekenmerkt doordat ze vuil en water afstoten en zijn op die manier dus makkelijk schoon te krijgen. Zo bespaar je tijd op schoonmaken van de vloer en zijn eventuele allergieën geen probleem.

Comfortabel

Doordat een PU gietvloer minder koud aanvoelt dan steen, beton of hout en daarnaast elastisch van aard is, geeft deze vloer een aangenaam gevoel als je eroverheen loopt. Dit maakt PU gietvloeren dan ook perfect om samen met vloerverwarming aan te leggen. 

PU gietvloer versus epoxy gietvloer

Afwerking

Qua afwerking zien wij de epoxy gietvloer als winnaar uit de strijd komen. De keuze in kleurgebruik en details, zoals een logo of stukje tekst, is perfect mogelijk bij epoxy gietvloeren. Bij PU gietvloeren is dit helaas niet het geval. PU gietvloeren bieden daarentegen wel een geluiddempende laag als mogelijke afwerking. Dit is weer niet mogelijk bij epoxy vloeren. 

Flexibiliteit

Qua flexibiliteit wint de PU vloer het van de epoxy gietvloer. Scheuren, bobbels en krassen komen daarbij minder snel voor bij PU vloeren. Vloerverwarming is verder ook een optie die bij PU vloeren perfect past. Epoxy vloeren kunnen deze warmte niet aan vanwege de kans op scheuring. Hierdoor zijn PU gietvloeren dus soepeler in gebruik. 

Prijs

Over het algemeen zijn PU gietvloeren duurder dan epoxy vloeren. Dit komt onder andere vanwege de hoge arbeidskosten met betrekking tot de moeite van de plaatsing (meerdere lagen). Daarnaast heeft dit te maken met het duurdere materiaal dat gebruik wordt bij de aanleg van PU gietvloeren. Gemiddeld kost een PU gietvloer dan ook €65 per m2 en een epoxyvloer €54 per m2 voor een vloer van 20 – 50 m2. 

Mijn ervaring met de PU gietvloer

Sinds het aanleggen van de nieuwe vloer in mijn bedrijfspand, heb ik nooit problemen gehad met de vloer. Het is gemakkelijk te onderhouden, comfortabel en past perfect bij het interieur. Daarom raad ik de vloeren van PU-gietvloer.nl zeker aan!

Geef een reactie