Zo kom jij de feestdagen door

Eerste kerstdag met de ene kant van de familie, tweede met de andere kant, oud en nieuw en daarna ook nog de verschillende nieuwjaarsborrels… Deze tijd van het jaar zorgt voor veel sociale verplichtingen: of je het nou leuk vindt of niet, je komt niet onder de feestdagen uit. Maar niet te negatief, je kan het zelf zo leuk maken als je wil!

Leer mensen anders kennen..

Geen zin om het met je tante alleen over haar kinderen te hebben? Of wil je niet alweer aan je oma uitleggen wat je baan inhoudt? Ga dan eens op zoek naar nieuwe onderwerpen. Lees van te voren het nieuws door van af de afgelopen tijd of koop een tijdschrift met interessante weetjes. Probeer deze nieuwe onderwerpen dan aan te snijden aan tafel. Misschien dat die vervelende oom wel net zoveel van voetbal houdt als jij of dat je met je oma de lekkerste recepten kan uitwisselen. En wist jij dat er een danstalent verborgen zat in je nichtje? Wie weet kan dit nog uitlopen tot een leuke avond!

.. of leer andere mensen kennen

Ken je dat gevoel dat je nou alweer met die vervelende collega moet praten? Er is niemand die je dit verplicht, waarom ga je niet op zoek naar nieuwe contacten? Bij grotere bedrijven is de kans groot dat er mensen tussen zitten waar je wél mee klikt. Niet alleen handig tijdens de nieuwjaarsborrel, deze contacten kan je natuurlijk ook de rest van het jaar blijven onderhouden. Zo heb je er weer nieuwe vrienden bij en weet je zeker dat de volgende nieuwjaarsborrel weer leuk wordt!

Dress to impress

Of je nou een maatje 34 bent of op zoek bent naar grote maten kleding, met de feestdagen zit er voor iedereen wat leuks bij! Ga voor een mooie jurk of een chique blazer en trek dat ene paar hakken erbij aan. Dit jaar zijn glitters ook overal te vinden, dus verwerkt dit zeker in je outfit voor die feestelijke touch!

Feestdagen = eten

Nog steeds geen zin? Kijk dan uit naar al het lekkere eten. Stel voor dat iedereen dit jaar hapjes maakt en mee neemt voor het kerstdiner. Of heb je een favoriet recept? Sloof je uit door een lekker dessert te maken en mee te nemen voor de familie. Zo zit er zeker weten iets tussen wat je lekker vindt. Ga je naar een borrel toe, help de gastvrouw/heer dan in de keuken met de hapjes. Zo kan je even ontsnappen van alle verplichte praatjes en scoor je ook nog eens punten bij hem/haar. Is alles voorbereid? Ga dan rondlopen met een hapjesschaal, iedereen komt hierop af en dus kan je makkelijk met iedereen een gesprek aanknopen. Als je ervoor open staat, kan dit een leuke avond worden!

 

Geef een reactie