Zomervakantie

Was het maar alvast zover, de tijd dat we weer heerlijk van het mooie weer en de vakantie kunnen genieten. Voorlopig is het nog winter en lijkt het mooie weer nog zover weg. Maar voor je het weet is het voorjaar daar en kan het genieten van het zonnetje weer voorzichtig gaan beginnen. Dit is nu wel de tijd om je vakantieplannen alvast om te zetten in daden. De keuze is nu nog groot en je kan nu ook profiteren van vroeg boek kortingen. De wintersport is voor veel mensen dit jaar niet doorgegaan door de nog steeds heersende pandemie. De zomervakantie zal voor velen een verademing worden om er eindelijk weer even tussenuit te kunnen. De verwachting is dat we weer massaal op vakantie zullen gaan, zowel in eigen land maar ook weer naar de zon zekere bestemmingen. Op tijd je reis of je vliegtickets boeken is dus aan te raden.

Zon, zee en strand

Zon, zee en strand zijn voor veel mensen het hoofdbestanddeel van hun zomervakantie. Natuurlijk kun je hiervoor ook in Nederland terecht maar de zon is dan vaak helaas de onzekere factor. Je kan dan ook het beste het vliegtuig instappen naar een zon zekere bestemming om onbezorgd te kunnen genieten. Turkije is zo’n zon zekere bestemming. Antalya is een populaire badplaats waar ook veel Nederlanders naar toe gaan. vliegtickets Antalya zijn eenvoudig online te boeken en in Antalya zijn ontelbaar veel accommodaties beschikbaar. Antalya is niet voor niets een geliefde badplaats. Antalya ligt in het zuidwesten van Turkije, aan de Middellandse Zee. In het historische centrum zijn verschillende bezienswaardigheden en pleinen te bezoeken. Er is ook een lange winkelstraat met vestigingen van verschillende ketens, maar ook lokale handelaren. De stad is gelegen aan de Turkse Rivièra. Antalya staat bekend om haar Konyaalti Beach (strand met kiezelstenen) en Lara Beach (zandstrand).

Wat is er allemaal te doen?

Antalya staat natuurlijk ten eerste bekend om de prachtige stranden maar er is nog veel meer te doen. Net iets buiten de stad, in een mooie groene omgeving aan zee, liggen de Düden watervallen. Hier klettert het water meters naar beneden in de zee in en voel je je echt even ver weg van de grote stad. Nog wat verder buiten Antalya ligt het Köprülü Canyon National Park, met een spectaculair ravijn tot wel 400 meter diep. Beiden zijn zeker een aanrader om tijdens je vakantie te bezoeken. Verder heeft Antalya een rijke cultuur waar je als toerist zeker van zal genieten. Kortom Antalya heeft veel te bieden.

Geef een reactie