Een eigen horecabedrijf

Voor velen mensen is het starten van een eigen bedrijf een droom die uitkomt. Denk jij er ook over na om dit nieuwe jaar aan te grijpen voor je eigen bedrijfje? Misschien wel de horeca, dan vraag je je vast af wat je moet regelen. Een eigen restaurantje of café is voor mij ook een wens, dus hoe ga je te werk om die wens in vervulling te brengen? In deze blog vertel ik er het één en ander over.

Wat wil jij?

Allereerst is de vraag heel simpel: wat wil je? Er zijn een hele hoop restaurants, bars, noem het maar op. Je moet jezelf kunnen onderscheiden. Waar specialiseer je in en wat maakt jouw uniek. Wellicht focus je op de kunst van het koffie maken, ga je voor de perfecte latte macchiato. Of heb je Italiaanse roots en open je een tentje waarmee je het publiek alle lekkers van het zuiden laat proeven? Van delicatessen tot Street food, alles kan. het is maar net wat voor antwoord jij geeft op die ene vraag, ‘wat wil je’.

Wie, wat en waar?

Dan komen de rest van de vragen zoals: waar ga je jouw plekje opzetten? Dit kan afhankelijk zijn van wat je verkoopt. Zo is een bedrijventerrein heel geschikt voor een lunchroom en broodjeszaak maar niet voor een chic restaurant. Dit is dus waar je wens niet meer in je hoofd blijft, maar op papier komt. Ofwel, het is tijd voor een bedrijfsplan. Op internet staan tal van voorbeelden en het is raadzaam om in deze fase ook met een professional te praten

Oplossingen voor je bedrijf

Daarna moet je al nadenken over problemen die je nog niet eens hebt. Grappig is dat en het lijkt ook een beetje zinloos, dat je daar nu al mee bezig moet. Maar het loont zeker. Het zijn ook geen grote kwesties maar je moet er wel aan denken. Zoals bijvoorbeeld een glas container huren. Zeker wanneer je alcohol schenkt. De hoeveelheid flessen die je moet weggooien, is met een horecabedrijf aanzienlijk groter. Dan is het handig een eigen glascontainer te hebben.

Oog op de toekomst

Maar het hoeft daar niet te stoppen. Je kan namelijk afvalcontainers huren voor allerlei verschillend afval. Zoals bijvoorbeeld plastic en papier. Zo houd je een oog op de toekomst. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je bedrijf automatisch beter op de kaart staat. We moeten immers allemaal meehelpen als het gaat om het milieu.

Geef een reactie