5 voordelen van het kopen van een elektrische fiets

De elektrische fiets wint in Nederland steeds meer aan populariteit. Dit is mede te wijden aan het comfort dat mensen ervaren wanneer ze fietstochten maken op een elektrische fiets. Zeker voor het fietsen van lange afstanden is de elektrische fiets een goede keuze. Sommige mensen kiezen zelfs voor de elektrische fiets als alternatief voor de auto of scooter. Elektrische fietsen brengen echter nog veel meer voordelen met zich mee. Ben je benieuwd welke voordelen dit zijn? Lees dan snel verder om het te ontdekken.

  1. Het diverse aanbod 

Overweeg jij om een elektrische fiets te kopen? Als je je online kort oriënteert op de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets, wordt al snel één ding duidelijk: het aanbod is enorm en er zijn elektrische fietsen in allerlei soorten, kleuren en maten. Of je nu een elektrische transportfiets wil of toch kiest voor een elektrische bakfiets kopen; vrijwel ieder type fiets heeft tegenwoordig een elektrische uitvoering. Ook worden er tal van extra accessoires en functionaliteiten aangeboden die je nog meer fietsgemak bieden.

  1. Elektrisch fietsen is goed voor het milieu

Doordat het met een elektrische fiets veel gemakkelijker is om al fietsend lange afstanden af te leggen, zul je minder vaak in de auto, op de motor of op de scooter stappen. Je hoeft immers een stuk minder zwaar te trappen, krijgt extra ondersteuning en houdt het fietsen dus veel makkelijker vol. Het resultaat? Minder auto’s op de weg en minder CO2-uitstoot! 

  1. Optimaal fietscomfort

Heb je wind tegen of moet je tegen een heuvel op fietsen? Waar dit op een gewone fiets leidt tot zweten, vermoeidheid en pijnlijke benen, is het op een elektrische fiets een eitje. De elektrische fiets biedt je namelijk precies extra ondersteuning wanneer je het nodig hebt. 

  1. Sneller op je bestemming zijn

Op een gewone fiets is de gemiddelde snelheid zo’n 12 tot 14 kilometer per uur. Voor elektrische fietsen ligt de gemiddelde snelheid veel hoger op wel 25 kilometer per uur. Je fietst op een elektrische fiets dus niet alleen makkelijker en minder zwaar, maar ook nog eens veel sneller! 

 

  1. Goed voor je gezondheid

Zoals je hierboven gelezen hebt, is het met een elektrische fiets een stuk makkelijker om lange afstanden af te leggen. Daardoor hoef je minder vaak de auto, scooter of motor te pakken naar je bestemming en stap je vaker op de fiets. Het resultaat: je bent actiever en beweegt meer. Dat is goed voor je gezondheid! 

Geef een reactie