Tips bij het huren van een afvalcontainer

Het wordt tegenwoordig steeds makkelijker om een afvalcontainer te huren. In principe kun je er met een paar klikken op de knop voor zorgen dat je je afval kwijt kan. Hiervoor moet je wel op een paar dingen letten. Een goedkope afvalcontainer huren is namelijk alleen voordelig als je je aan de voorschriften houdt.

Grootte

Een grote valkuil bij het huren van een afvalcontainer is de grootte van de container. Het is lastig om te bepalen hoeveel ruimte het afval in gaat nemen en vaak schat men dat toch verkeerd in. Een container ziet er natuurlijk groot uit, maar afval kan ook veel ruimte innemen. Dus schroom niet om een wat grotere afvalcontainer te huren dan je denkt dat nodig is, zoals een 3 kuub container. Het is vooral heel onhandig wanneer je erachter komt dat je niet genoeg ruimte hebt, bovendien kost het je ook meer geld om nóg een container te huren terwijl dat niet nodig was geweest als je een grotere had gehuurd. Een goedkope afvalcontainer huren kan heel makkelijk online. Het grote verschil is dat het huren van een afvalcontainer niet via de gemeente gaat, zoals de regulaire afvalbakken die voor het huis staan en eens in de zoveel tijd worden opgehaald om geleegd te worden. Je hebt het gebruik van een afvalcontainer dus zelf in handen, wat heel prettig is, maar in dat geval ligt ook de verantwoordelijkheid bij jezelf om alles goed op elkaar af te stemmen.

Regels

Het plaatsen van een container is snel gedaan maar niet overal is het mogelijk. Het lastige van het plaatsen van containers is dat de regelgeving in elke regio anders is. Dus het is per gemeente verschillend of je er bijvoorbeeld een vergunning aan moet vragen wanneer je van plan bent een container voor je huis neer te zetten. Is het ’t waard om hier goed onderzoek naar te doen? Absoluut, want tijdens een verbouwing, of voor ander lange termijn gebruik, is het laatste wat je wilt een flinke boete aan je broek hangen. En dat is natuurlijk niet het enige probleem wanneer je erachter komt dat een container niet op de huidige plek mag staan, zomaar verplaatsen kan namelijk niet. Dus je bespaart een hoop moeite wanneer je van te voren precies weet waar je aan toe bent en wat er mogelijk is.

Soort afval

Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Over het algemeen weet iedereen dat dit voordelig is voor het milieu, maar niet altijd snapt men echt de belangen.

Geef een reactie