Alles voor een geweldig feest

De feestdagen komen er weer aan, en dan bedoel ik niet alleen kerst. Rond deze tijd van het jaar zijn er altijd enorm veel feesten. Kerst, Oud en Nieuw, en alle dagen eromheen. Veel mensen zijn ook in januari jarig, dus aan alle kanten wordt er feest gevierd. Sommige mensen houden liever een klein, intiem feestje. Anderen gaan helemaal los en proberen het grootste feest van het jaar te geven. Welk soort feestje jij ook liever geeft, hier zijn een aantal tips die voor ieder feest werken.

Muziek

Hoe groot je feest ook is, muziek kan nooit ontbreken. Bij een intiem feestje, is het vaak fijn om wat rustige muziek in de achtergrond te hebben. Bij een groter feest waarbij ook gedanst moet worden, is muziek echt een must. Het is daarom dan ook handig om altijd een speaker op je feest te hebben. Wanneer je meerdere speakers hebt, is een stekkerdoos ook handig. Een stekkerdoos is ook handig voor alle gasten die hun telefoon nog willen opladen. Wanneer je een ruim budget hebt, kun je ook livemuziek gebruiken. Een rustige versie is bijvoorbeeld een vioolspeler. Voor grotere up beat feesten, is een live dj heel gaaf, of iemand die live komt zingen. 

Eten

Welke tijd je het feest ook houdt, eten mag nooit ontbreken. Wanneer je bewust een feest rond een maaltijd tijd plant, zoals lunch of diner, moet er ook echt een maaltijd geserveerd worden. Maar ook wanneer het feest niet op een maaltijd tijd is, moet er altijd wel een vorm van eten zijn. Dit zou dan meestal kleine hapjes zijn. Zowel in de middag als in de avond zijn borrelhapjes altijd goed. In de middag, krijgen sommige gasten misschien al trek voor diner. Dan is het goed om al wat kleine hapjes aan te kunnen bieden. En hoewel veel mensen ’s avonds niet per se trek hebben, is eten wel noodzakelijk. In de avond wordt er vaak meer gedronken. Dus tenzij je wil dat gasten dronken worden, overgeven en het feest verpesten, is het belangrijk om eten te hebben. Hierdoor zullen ze minder snel dronken worden, en blijft het gezellig. 

Versiering

Het is altijd leuk om een feest mooi aan te kleden. Misschien heb je wel een leuk thema bedacht voor het feest. Als dit het geval is, kunnen gasten zich naar het thema kleden, maar je kunt zelf ook de ruimte decoreren. Ook zonder thema is het leuk om gewoon wat simpele versieringen te hebben zoals ballonen of slingers.

Geef een reactie