Een occasion kopen

Ik wil graag een goede tweedehands auto kopen maar weet niet zo goed waar ik rekening mee moet houden. Ik ben op onderzoek gegaan en heb mij goed laten adviseren wat er allemaal belangrijk is om op te laten als je een tweedehands auto koopt. Zelf heb ik wel enig idee maar het is altijd goed om je tijd te nemen en je goed in te lezen. Vandaag ga ik mijn blog schrijven over aandachtspunten bij het kopen van een occasion.

Keuzes

Het is belangrijk dat je duidelijk hebt wat jou budget is, als je die duidelijk hebt kan je de zoektocht beginnen. Wil je diesel of benzine maar zeker belangrijk om te weten waar ga je de auto voor gebruiken wordt het een privé auto of ga je de auto zakelijk gebruiken. Online zijn er veel sites die occasions aanbieden, neem rustig de tijd om een deze sites te bezoeken en je te laten inspireren. Volvo occasions liet mij de verschillende opties zien, die zij mij te bieden hadden.

Verleden

Het is goed je te verdiepen in het verleden van de auto want dat kan veel zeggen over de staat van de auto. Hoeveel eigenaren heeft de auto gekend en hoe lang heeft de eigen de auto in het bezit gehad kan belangrijke informatie zijn. Bij het kenteken loket van het RDW kan je deze informatie allemaal opvragen. De autodealer kan je hier ook mee helpen.

Proefrit

Maak altijd een afspraak voor een proefrit zo kan je voelen hoe de auto rijdt en kan je eventuele mankementen ontdekken mochten die er zijn. Natuurlijk moet je realistisch blijven is de advertentie te mooi om waar te zijn dan moet je echt oplettend te werk gaan. Als je een proefrit maakt werd er mij geadviseerd om over drempels te rijden om zo de veringen te checken maar ook een stukje op de snelweg te gaan.

Plus en min

Zelf ben ik gek op lijstjes dus ben ik van plan als ik een auto op het oog heb zeker een lijstje te maken met de plussen en minnen zodat ik de auto eventueel kan vergelijken met andere opties. Dit geeft mij een duidelijk overzicht waarom ik deze occasion moet kopen ja of nee. Mocht je zelf twijfelen vraag dan altijd om hulp zodat iemand met je mee kan kijken. Want het is een flinke aankoop en je wil niet een kat in de zak kopen.

Geef een reactie