regendouche kopen

Badkamer renovatie: kosten en mogelijkheden

Is je oude badkamer aan vernieuwing toe en overweeg je een renovatie? Dan is het natuurlijk goed om vooraf te bepalen wat er precies moet gebeuren. Je zal tenslotte niet elke maand je badkamer verbouwen. Daarbij wil je niet voor verrassingen komen te staan en is het goed om een schatting te maken van de verwachte kosten. Hieronder een aantal mogelijkheden op een rij.

Luxe in huis

Een vrijstaand bad is op dit moment een populaire keuze voor een moderne badkamer. Dit kan al snel de hele uitstraling van een badkamer veranderen. Het geeft een stijlvolle uitstraling en zorgt voor een rustplek in huis. Heb je wat budget over en zou je eigenlijk de hele dag willen badderen? Dan kun je zelfs overwegen een whirlpool of bubbelbad te laten plaatsen, in een hoek of vrijstaand. De installatie hiervan in principe hetzelfde als met een ligbad.

Voor de uitslapers onder ons is een ruime douche misschien wel meer gepast. Je kan een badkamer ontzettend ruim en luxueus laten ogen door een open douche te plaatsen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden van Douche Concurrent, hier kun je op maat een regendouche kopen.

De renovatie van badkamermeubelen zijn verder een kwestie van smaak. Je kunt er ook voor kiezen de oude meubelen een opknapbeurt te geven. De grote renovaties kunnen soms beter aan vakmanschap overgelaten worden, maar juist in de meubelen en aankleding kun je je eigen stijl kwijt. Zoek bijvoorbeeld eens naar de vele DIY- opties voor in je badkamer.

Wat kost het renoveren van een badkamer?

Laat je de werkzaamheden verrichten door een externe partij? Of ga je zelf de aan de slag? Wanneer je alles door een vakman laat doen dan kun je meestal uitgaan van 30% extra uitgaven bovenop de kostprijs. Je hebt dan wel de voordelen van garantie en je bespaart op materiaalkosten.

De prijzen voor het plaatsen van baden kan sterk uiteen lopen. Een mooi bad van goede kwaliteit kost tussen de 700 en 1250. Wanneer je kiest voor hoogwaardige materialen dan kunne de prijzen oplopen tot 3500 euro. Voor het verdere sanitair zijn de kosten erg afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het plaatsen en de installatie. Hierin kan je het eigenlijk zelf zo voordelig of duur maken als je wilt. Indien je de laatste technische snufjes wilt hebben, dan betaal je uiteraard ook meer.

De betegeling van een badkamer kan ook een heel verschil maken in de uitstraling. Er zijn tal van mogelijkheden voor plaatsing van tegels, de materialen en kleuren. Zeker voor de betegeling is het handig om een plattegrond te hebben van je uiteindelijke badkamer. Dan weet je wat er nodig is, en wat er uiteindelijk aan tegels geplaatst moet worden. Gemiddeld kost plaatsen van kwalitatieve keramische tegels zo’n 60 euro per vierkante meter.

De prijs van de installatie bedraagt vaak ongeveer 20% van de aankoopprijs. Een tip is om je oude badkamermeubelen zelf te verwijderen. Dit scheelt meestal toch al wat in de verdere plaatsing- en installatie kosten.

Geef een reactie