Dol op het strand

Mijn vriend en ik zijn dol op het strand. Voor onze vakanties zoeken we altijd naar plekken waar mooie stranden zijn en baseren daar onze keuzes voor onze bestemmingen op. We vinden het heerlijk na een jaar hard werken even uitgebreid te kunnen luieren op het strand. Eindelijk hebben we dan weer eens de tijd om een boek in een keer uit te lezen. Maar ook als de zon niet schijnt, zoeken we het strand graag op. Ook als het flink waait en de zee onstuimig is, zetten wij ons daar graag aan een wandeling. We voelen ons daarna helemaal opgefrist. En ook niet onbelangrijk: onze hond vindt het ook heerlijk op het strand. Ik heb het idee dat hij zich dan pas echt goed uitgelaten voelt. Hij heeft dan volop kunnen rennen en spelen. Elke keer als we er aankomen, springt hij ongeveer uit zijn vel van vreugde. Zo mooi om te zien!

Dromen koesteren

Het zou je dan ook niet verbazen dat wij een stille droom koesteren ooit een huisje aan zee te kopen. Dat is echt ons ideaalbeeld. Een mooie plek met uitzicht op zee, waar je helemaal je eigen thuis kan maken. Maar omdat we weten dat dat er voorlopig nog niet inzit financieel, proberen we er niet te vaak over te beginnen. Het is genoeg het van elkaar te weten en zodra het moment in zicht komt dat het een realiteit kan worden, weten we dat er volop voor zullen gaan. Wel is het zo dat als we stranden bezoeken, we altijd goed om ons heen kijken wat voor huizen er in de buurt staan en stellen ons dan voor of we daar zouden willen wonen. We hebben dan ook al wel een lijstje van plekken waarvan we weten dat als het zover is, we het daar zullen zoeken. Tot die tijd stillen we die drang met onze regelmatige bezoekjes aan zee. Af en toe trakteren we onszelf op een weekend weg en uiteraard kiezen we dan altijd voor een locatie dichtbij het strand.

Goede combinatie

Over een paar weken mogen we weer. Dit weekend hebben we gezocht naar een hotel scheveningen en de boeking staat vast. Dat is toch wel het heerlijkste gevoel: dat je weet dat je straks mag gaan genieten van de faciliteiten van een fijn hotel, het strand dichtbij is en er ook nog veel bezienswaardigheden in de omgeving zijn. We zijn bijvoorbeeld erg gek op het Kunstmuseum in Den Haag. De tentoonstellingen zijn altijd prachtig en we missen ze daarom nooit. Over een paar weken kunnen wij dus weer volledig ons hart ophalen!

Geef een reactie