Info over de Bosch e-bike (speciaal voor de e-bike fans)

E-bikes zijn de laatste jaren enorm in opkomst. Steeds meer mensen zien de voordelen in van een fiets met trapondersteuning. De eerste generatie e-bikes waren voornamelijk een mobiliteitsoplossing voor senioren en mindervaliden. Tegenwoordig is een e-bike helemaal ingeburgerd. De doelgroep bestaat tegenwoordig voornamelijk uit recreanten en forensen die de auto vaker willen laten staan.

Ontwikkelingen e-bikes

De e-bike van nu lijkt geenszins meer op de e-bikes van vroeger. Waren de eerste e-bikes met name uitgerust met een voorwielmotor, tegenwoordig worden ze voornamelijk aangedreven door middenmotoren. Middenmotoren zijn doorgaans uitgerust met een onderhoudsarme versnellingsnaaf en gesloten kettingkast. Een derailleurversnelling vraagt om een open kettingkast, waardoor stof, vuil en water altijd grip hebben op de tandwielen en ketting. Deze moeten met grote regelmaat schoon gemaakt worden, om slijtage te voorkomen. Bij een middenmotor spelen deze zaken niet.

Omdat de ontwikkeling van elektrische fietsen niet stilstaat is het uiterlijk de laatste jaren flink verbeterd. Accu’s zijn tegenwoordig klein van formaat, terwijl de actieradius enorm verbeterd is. Het frame is tegenwoordig van lichtgewicht aluminium, wat net zo sterk is als het vertrouwde frame van vroeger.

Middenmotoren zijn vaak voorzien van een Bosch aandrijfunit. Niet voor niets kiezen fabrikanten voor dit merk. Bosch is marktleider en kan vertrouwen op jarenlange ervaring. Een e-bike met Bosch middenmotor behoort daarom tot de absolute top. Bosch e-bikes zijn met name geschikt voor de fietser die een meer krachtige aandrijving zoekt.

 

De Bosch aandrijfunit bestaat uit een driedelig systeem: de motor, accu en display. Samen vormen deze drie één geheel, waardoor een Bosch e-bike over perfecte rijeigenschappen beschikt.

De Active Line van Bosch is ideaal voor ontspannen toertochten en woon-werk verkeer in een vlak landschap. De kleine maar soepele middenmotor zorgt voor een ondersteuning tot 25 kilometer per uur. De Performance Line is een krachtige all-rounder. De dynamische aandrijving overtuigt met een krachtige ondersteuning, ongeacht of het vlak is, of steil. De veeleisende fietser heeft aan de Performance Line de perfecte aandrijving.

 

Bosch e-bike kopen

Overweeg je een Bosch e-bike te kopen? Bedenk dan eerst goed waarvoor je de fiets gaat gebruiken. Wil je vaak fietsen en lange tochten maken, dan is een Bosch Performance Line e-bike een goede keus. Wil je af en toe recreatief fietsen en fiets je voornamelijk in een vlak landschap? Dan is een Bosch Active Line e-bike jouw ideale reisgezel. Waar je keuze ook naar uitgaat, maak altijd een proefrit op beide modellen en ervaar zelf welke fiets het beste bij jou past!

Geef een reactie