kliko huren

Kliko huren op het werk?

Is het bij jou op het werk ook altijd zo’n rotzooi omdat al je collega’s hun rommel laten slingeren? Of wil jij gewoonweg je steentje bijdragen aan het milieu door het afval netjes weg te kunnen gooien. Dan is het misschien ook voor jouw bedrijf een idee om een kliko te huren voor al je bedrijfsafval. Op deze manier zorg je voor een beter werkmilieu maar ook de natuur zal je dankbaar zijn. Met de kliko verzamel je op een efficiënte manier jouw bedrijfsafval. Daarnaast kan je ook kijken naar de logistiek van de afvalverwerking. Huur samen met bedrijven bij jou in de buurt een aantal gezamenlijke kliko’s. Op deze manier hoeven er niet meerdere afvalbedrijven op verschillende tijden het afval op te komen halen. Door de efficiëntere logistiek draag je nogmaals jouw steentje bij aan een schoner milieu.

Soorten kliko’s

Een kliko huren is mogelijk in allerlei verschillende varianten en opties. Allereerst moet je bepalen voor welk soort afval je een kliko je wilt huren. Je kan al je afval in één dezelfde container gooien, maar dat is natuurlijk niet milieubewust. Afval scheiden is dé trend tegenwoordig. Bepaal dus het soort afval waarmee jouw bedrijf te maken heeft vooraf. Op basis hiervan kan je meerdere of slechts één kliko huren. Wat verder nog van belang is bij het huren van een kliko, is de afmeting. Een kliko huren is mogelijk in verschillende maten en wederom afhankelijk van het afval dat jouw bedrijf moet verwerken. De tip die ik je hierbij graag geef is om een iets grotere kliko te huren. Je hebt over het algemeen meer afval dan je in eerste instantie verwacht.

Kliko huren voor bedrijven

Afval scheiden is niet alleen van enorm belang voor het milieu. Het is tegenwoordig zelfs verplicht om als bedrijf je afval te scheiden en op de juiste manier te verwerken. Er is zelfs een heus landelijk beleid op het gebied van bedrijfsafval. Dit beleid is erop gericht om onze economie circulair te maken. In een circulaire economie worden afgedankte producten en materialen weer hergebruikt. Uitgangspunt voor bedrijven is hierbij om bedrijfsafval te scheiden en gescheiden aan te leveren. Het is wel zo dat dit veilig moet zijn voor degene die het afval scheidt. Mocht het redelijkerwijs niet mogelijk zijn dan zijn hier uiteraard uitzonderingen op. Maar wil je je het als bedrijf gemakkelijker maken om een echte duurzame onderneming te zijn met een plaats in de circulaire economie? Dan raad ik je zeker aan om een kliko te huren!

Geef een reactie