Kunststof bakken

Tips om verhuizen om een slimme manier aan te pakken

Een paar maanden geleden heb ik samen met mijn partner een huisje gekocht. Ik zeg huisje, het is meer een appartement. Dat doet er eigenlijk verder niet toe. Waar ik het vandaag voornamelijk over wilde hebben, heeft te maken met iets dat in de toekomst plaats zal vinden: de verhuizing. Toen we gingen samenwonen, verliep dat echt desastreus. Om ervoor te zorgen dat alles deze keer wel soepeltjes verloopt, heb ik mezelf van tevoren verdiept in dit onderwerp. Aangezien ik niet de enige Nederlander ben met dit probleem, deel ik mijn gevonden verhuistips vandaag met jullie! Dus ga er even goed voor zitten en ontdek hoe je verhuizen op een slimme manier kunt aanpakken.

#1 De juiste spullen

Het probleem begon vorige keer al bij het verkeerd verdelen en inpakken van alles spullen. Hier en daar gingen verhuisdozen stuk. Bovendien zijn er menig kopjes, schaaltjes en kommetjes gesneuveld tijdens de vorige verhuizing. Daarom ben ik op onderzoek uitgegaan wat de beste manier is om alle spullen veilig te vervoeren. Het begint met de juiste spullen. Een verhuisdoos is een prima manier om allerlei spullen te transporteren – zolang je het niet te zwaar maakt. Mijn fout was voornamelijk om de dozen te vol te proppen. Dat lijkt in eerste instantie handig, maar wanneer de doos het begeeft dan baal je wel. Daarom heb ik dit keer geïnvesteerd in stevige kunststof bakken. Van die kunststof bakken die ze gebruiken in de logistieke sector. Al mijn zware spullen staan klaar in die robuuste kunststof bakken.

#2 Duidelijke planning

Een ander veelvoorkomende fout tijdens verhuizen is een gebrek aan een duidelijke planning. Niets is zo frustrerend dan verhuizen zonder dat je enige idee hebt hoe je het gaat aanpakken. Wat moet je bijvoorbeeld als eerst overbrengen? Waar heb je die aanhanger echt voor nodig en wat kan nog wel even wachten? Hoeveel mensen mogen helpen en wanneer loop je elkaar simpelweg voor de voeten? Als je over dit soort dingen nadenkt, dan komt er vanzelf een duidelijke planning tot stand. Het klinkt misschien een beetje stom, maar het werkt toch echt!

#3 Georganiseerd verhuizen

De juiste spullen en een duidelijke planning zijn niet de enige tips die ik je wil meegeven. Ten slotte kan ik je nog aanraden om jouw verhuisdozen en/of kunststof bakken te organiseren. Schrijf erop naar welke ruimte het moet en wat erin zit. Hierdoor worden de dozen gelijk tijdens het verhuizen door iedereen naar de juiste kamers getild. Dat scheelt jou een hoop heen en weer verplaatsen van de dozen! Door het op deze manier georganiseerd aan te pakken, verhuis jij geheel zonder zorgen. Een beetje stress zal je helaas niet vermijden. Dat hoort nou eenmaal bij verhuizen – zeggen ze.

Geef een reactie