ouderschap

Is het echt mijn kind?

Als we ergens over twijfelen willen we er het liefst niet over praten. Bij sommige onderwerpen kan het zelfs zo zijn dat je, je schaamt voor de situatie. Soms kun je dingen zelf oplossen, maar dat is lang niet altijd het geval en moet je dus hulp inschakelen. Een probleem dat we veel tegenkomen is de ‘vaderschapsvraag’. Mannen en vrouwen vragen zich af wie de vader van een kindje is. Het is een vervelend probleem en kan je gevoel ernstig beïnvloeden. Mocht jij zelf met deze vraag zitten dan wil je uiteraard zo snel mogelijk duidelijkheid en dat snappen wij heel goed. In deze blog lees je welke stappen je kunt nemen om antwoord te krijgen op de vaderschapsvraag.

Deel je zorgen met de andere ouder

Veel mensen zit alleen te worstelen met de vraag of de vermeende vader wel echt de biologische vader van het kind is. Het is niet goed om met die vraag rond te lopen.  Deel je zorgen met de andere ouder en luister wat hij of zij te zeggen heeft.  Het zou je op nieuwe inzichten kunnen brengen. Mocht je er moeite mee hebben om dit te delen, wees je er dan van bewust dat het alleen maar erger kan worden als je dit niet doet. Transparantie is juist bij dit soort onderwerpen erg belangrijk.

Het antwoord op je vraag

Vooral als je de vader bent of hoopt te zijn van een (ongeboren) kind wil je de moeder er bij betrekken. Stiekem een dna test doen is dus niet slim en soms zelfs onmogelijk. Bij een kind dat nog niet is geboren is de moeder uiteraard nodig om het onderzoek uit te voeren. Zelfs in een vroeg stadium van de zwangerschap kun je al een dna test laten uitvoeren. Zo hoef je niet af te wachten tot het kindje geboren is om duidelijkheid te krijgen. Er samen over praten en vervolgens een dna test doen is het beste wat je kunt doen om van het worstelen met je eigen gedachten af te komen. De uitslag laat niet lang op zich wachten dus zodra je de keuze hebt gemaakt wordt alles binnen vier dagen na het terugsturen van de dna test duidelijk.

Stress niet

Het is logisch dat je hier mee zit totdat je eindelijk de uitslag hebt ontvangen. Probeer er ook als je er nog niet klaar voor bent om het met de andere ouder te delen over te praten. Goede vrienden of je ouders kunnen ook een luisterend oor bieden als je dat nodig hebt.

Geef een reactie