Mijn top vijf van vakantiebestemmingen

Zelf ben ik echt ontzettend fan van vakantie (zeker zomervakantie). Overigens zou ik het maar raar vinden als je daar niet van houdt! Ik ben nog niet in ontzettend veel landen geweest, maar ik wil er nog wel heel veel gaan bezoeken. Hieronder ga ik je mijn top vijf aan gewenste vakantiebestemmingen voorleggen en waarom! Daarbij eindig ik vanzelfsprekend met mijn grootste voorkeur.

Griekenland

Ik hoor altijd zulke goede verhalen over Griekenland. Je kan daar hele mooie foto’s maken op een bepaald tijdstip dat het zonlicht het mooist valt op het water. Verder werd ik helemaal verliefd op de natuur van Griekenland door de film Mamma Mia. Ik krijg dan samen met de goede muziek een heerlijk vakantiegevoel van top tot teen.

IJsland

Hier ben ik vooral heel nieuwsgierig naar, omdat ik me nog helemaal geen beeld kan voorstellen van dit land. De naam laat het klinken alsof het daar altijd heel koud is, maar volgens mij valt het wel mee. Mocht het wel heel koud zijn, lijkt het me wel heel ontspannen en interessant om in een van die geisers te chillen.

Suriname

Hier wil ik graag naartoe, omdat het in mijn familie een belangrijke rol heeft gespeeld. Mijn vader heeft daar een paar jaar gewoond toen hij nog jong was. Dan vertelt hij me altijd van zulke heerlijke verhalen dat ik ook besloten heb om dit land op mijn ’to-do list’ te zetten.

Australië

Hier wil ik zo graag nog een keer naartoe. Helaas kan ik slecht tegen lang vliegen, doordat mijn oren slecht tegen de veranderende luchtdruk kunnen. Mocht ik deze problematiek een keer overwinnen, dan lijkt dit me een fantastisch land. Hier zijn ontelbaar leuke dingen die ik wil gaan doen, maar de prioriteit zou voor mij dan zijn: snorkelen in Great Barrier Reef.

Colorado

Dit is toch veruit mijn top één. Dit heeft de hoogste prioriteit voor mij omdat het voor mij tot nu het mooiste land is. Het is niet per sé een TE warm land of Te koud. Het heeft gewoon een rustieke sfeer in mijn ogen en de omgeving in de buurt van de grote stad, lijkt me zo heerlijk rustgevend als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de huidige maatschappij. Stel je voor dat je yoga aan het uitoefenen bent, midden in de Rocky Mountains…

Nou, dit was zo’n beetje mijn top vijf. Ik kan nu al niet wachten om al deze landen te bezoeken!

Geef een reactie