Zeilkleding

Met de boot op vakantie

Wie droomt er nou niet van? Een eigen boot op vakantie, waarmee je de mooiste stranden en baaitjes kunnen ontdekken. Het huren van een boot wordt steeds populairder, mede vanwege de versoepelde regels omtrent een vaarbewijs. Het behalen van een vaarbewijs is enerzijds veel goedkoper geworden en anderzijds is een vaarbewijs niet voor alle boten en wateren meer nodig tegenwoordig. Wil je er met de boot op uit in Nederland, bijvoorbeeld de Friese meren, dan zul je toch echt een vaarbewijs nodig hebben. De regels in Nederland zijn in vergelijking met Zuid-Europese landen als Griekenland, Spanje en Kroatië een stuk strenger. Toch kun je dit vaarbewijs voor nog geen 100 euro behalen in Nederland. Mooi meegenomen toch? Er zijn verschillende boten die je in het buitenland kunt huren om er een onvergetelijke vakantie van te maken.

Zeilen

Zeilen is een erg populaire sport in Nederland. Toch zijn er ook tal van grote zeilboten waar je gerust een week op kunt verblijven. Ben je van plan om in Nederland te gaan zeilen? Dan zijn de Friese meren of Zeeland erg aan te raden. Vanwege het weer in Nederland is het wel aan te raden om zeilkleding aan te schaffen. De werkzaamheden op het denk gaan immers ook bij slecht weer gewoon door. Hier zul je minder last van hebben als je een zeilboot huurt op één van de honderden Griekse eilanden. Deze zeilboten zijn volledig uitgerust met slaapvertrekken, een keuken, badkamer en loungehoek. Bij de duurdere varianten is er zelf een plek gemaakt voor de jetski. Tevens bevatten al deze zeiljachten een motor, ter ondersteuning van de windkracht. Ideaal als je niet zo handig bent met het zeilen.

Motorjacht

Het huren van een motorjacht is populairder dan het huren van een zeilboot, aangezien er minder ervaring voor vereist is. Deze motorjachten zijn vaak van alle gemakken voorzien en zijn eenvoudiger aan te meren bij tussenstops. Een leuke tocht is bijvoorbeeld over het grote kanaal van Frankrijk. Gedurende deze tocht kom je alle landschappen tegen in Frankrijk, om te eindigen langs de mooie kust van de Languedoc-Roussilion.

Cruise

Heb je toch niet zo’n zin om zelf een boot te besturen, dan is een luxe cruise wellicht iets voor jou. Er zijn honderden verschillende cruises mogelijk. Zo kun je als natuurliefhebber bijvoorbeeld een cruise maken naar Scandinavië en al het mooie wat deze landen te bieden hebben bewonderen. Ook een populaire cruise is vanuit Spanje, langs de kust van Frankrijk, richting Italië. Hierbij kom je onder andere langs plaatsen als Barcelona, Marseille, St. Tropez en Monaco. Wil je meer van de wereld zien, dan kun je een luxe cruise langs de Caribische eilanden maken.

Geef een reactie