afvalbak

Met hetzelfde gemak, gooi je het in de afvalbak

Weet je wat ik grappig vind? Hoewel je ze eigenlijk dagelijks tegenkomt, weet je er niet zo heel veel vanaf. En dan bedoel ik niet het ding zelf want dat is op zich vrij gemakkelijk te begrijpen. Ik heb het over de wereld achter de container. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat het zo gemakkelijk kon: een container huren.

Container

Het is grappig dat het nu een container heet. Dat klinkt namelijk een stukje chiquer dan de doodgewone afvalbak. Maar uiteindelijk blijft het allebei hetzelfde. Thuis heb je er zelf waarschijnlijk ook een aantal staan (tenzij je in een flat woont en zo’n ondergronds ding hebt). Zelf heb ik een grijze en een groene. Wij noemen het altijd de grijze en groene bak. In andere delen van Nederland noemen ze het weer anders geloof ik.

Om glas weg te kunnen gooien moet je meestal wel een extra wandelingetje maken. Daar zijn wel containers voor maar die zijn meestal niet in je eigen bezit.

Daarnaast heb ik begrepen dat die grote afval bakken die gebruikt worden voor het wegwerken van puin (bijvoorbeeld bij een verbouwing) ook onder de containers vallen.

Huren?

IN het begin had ik het over het huren van een container. Op internet staat dat je er zelfs een abonnement op kunt afsluiten. Ze komen dan eens in de twee of vier weken een container legen (afhankelijk van welk abonnement je kiest natuurlijk). Daarnaast kan je dan ook kiezen uit verschillende grootten. Zo heb je de huis-, tuin-, en keuken afvalbak maar ook van die grote rolcontainers (die meestal bij bedrijfspanden staan).

Een grappig feit en toen ik er over nadacht zag ik ze eigenlijk overal terug. Op sportclubs, bij bedrijven, bij scholen en ga zo maar door. Op zich logisch natuurlijk want het afval dat wij met zijn allen produceren moet natuurlijk ergens naartoe.

Als je een bedrijf hebt, zou ik het zeker aanraden een keer een kijkje te nemen op zo’n website en onderzoek of het misschien iets zou zijn voor jouw bedrijf. Of je het wat gaat opleveren als particulier dat betwijfel ik dan weer wel. Je zit namelijk vast aan abonnementskosten (je kunt wel kiezen voor verschillende periodes). Verder vraag ik me af of je niet iets verkeerd doet als je zo veel extra afval produceert en daarnaast kan een ritje naar de stort bij je in de buurt ook altijd al een heel stuk schelen.

Geef een reactie