Vergaderlocatie

Op zoek naar een nieuwe baan, waar let je op?

Stel je komt aan op de vergaderlocatie en er is niemand. Je belt op om te vragen wat er aan de hand is en het blijkt dat de vergadering was afgezegd die morgen terwijl jij al in de auto zat. Dat is vervelend, en het is ook niet de eerste keer dat het gebeurt. Je wilt dus een andere baan, maar je hebt geen idee wat je wilt doen en waar je goed in bent. Waar ga je dan kijken? Waar moet je in hemelsnaam beginnen?

Wees er zeker van

Wat ik in ieder geval zou zeggen is dat je nooit gelijk je baan op moet geven als je het idee hebt om ergens anders te gaan werken, als je ontslag neemt heb je niets meer. Dus ga eerst op zoek naar een vervanger, tenzij je het echt niet meer aan kan. Maar als dit wel kan, ga dan geen impulsieve keuzes maken en kijk eerst naar wat je graag zou willen en kunnen doen. Waar liggen jouw interesses, en waar hebben ze daar ruimte voor? Zorg ervoor dat je een plan maakt, en daarmee aan de slag gaat.
Vergaderlocatie

Vraag wat rond

Je kunt tegenwoordig bijna alles wel online vinden, daaronder ook vacatures. Maar wie weet hebben ze op plekken nog wel mensen nodig terwijl ze helemaal geen vacatures online geplaatst hebben. Je weet maar nooit wat iemand nog te bieden heeft. Dus kijk en vraag wat rond, wie weet heeft een vriend of vriendin wel gehoord dat ze op dat leuke plekje nog collega’s zoeken, en loop jij dat helemaal mis als je er niet eventjes om vraagt. Het zou zonde zijn als jij jouw droombaan misloopt omdat je bent vergeten om naast de bestaande vacatures ook nog wat rond te zoeken. En misschien hebben ze op dat moment nog niemand nodig, maar kunnen ze jou in gedachten houden voor wanneer dat wel gebeurt. Dus vraag wat rond.

Kwaliteit boven kwantiteit

Er zijn zat manieren om aan een baan te komen, en er zijn ook zat manieren om aan een goed betaalde baan te komen. Maar hetgeen wat nog wel het meest belangrijk is, is dat jij het ook naar je zin hebt. Als jij echt een hekel hebt aan jouw werk en je gaat er elke dag met tegenzin naartoe, dan duurt het niet lang voordat je weer op zoek zal gaan naar een nieuwe baan. Dus zorg nou maar dat je iets vindt wat je leuk vindt, je kan altijd nog switchen, er zijn genoeg keuzes.

Geef een reactie