internet

reclames van providers? trap er niet in!

Iedereen kent ze wel, de reclames op de televisie, radio en dan ook nog eens de posters in de bushokjes. Iedereen wordt geconfronteerd met alle internet providers die graag nieuwe klanten willen halen. Het probleem blijft natuurlijk dat je niet alleen naar de prijs moet kijken maar ook naar hoe snel het internet bij jouw huis uit komt.

 

Te mooi om waar te zijn

Vaak zie ik reclames langs komen en dan is het eerste wat bij mij opkomt “dit is echt te mooi om waar te zijn” en dan gaat het vooral om de bedragen die zij aangeven. Op de reclameborden staat er dan ook een mooi sterretje achter de tekst dus ik kan nog wel eens gelijk hebben. Internet providers geven namelijk een bedrag op maar dat is dan maar voor de eerste paar maanden van je contract. Ja, daar had je nog niet bij stil gestaan. Vaak sluiten mensen namelijk iets af bij internet providers en krijgen opeens na een aantal maanden rekeningen binnen van minimaal het dubbele. Oeps, daar had je geen rekening mee gehouden. Daarnaast heb je dan ook gewoon pech want jij hebt het contract gewoon getekend en je zit dan nog ruim 1.5 jaar vast aan die hoge maandlasten.
Ook een smerig trucje van de internet providers is gratis pakketten aan te bieden maar deze pakketten na een jaar gewoon bij de kosten verrekenen. Nog een keer oeps, daar gaat weer een gedeelte van je zuur verdiende geld.

 

 

Wat kan ik dan wel geloven?

Heel simpel, geloof niet de mooiste reclames en ga eerst even uitgebreid de website van de providers na. Ja, daarbij kan je dus altijd van tevoren de kleine lettertjes lezen en kan je er dus ook voor dat jij een supermooie aanbieding accepteert rekening houden met de uiteindelijk veel te hoge kosten. Het beste is nog om te gaan voor een provider die geen nieuwe klanten deal hanteren. Zo loop je over 2 jaar niet tegen de lamp aan als je wel tevreden bent over je provider maar je niet meer zo voordelig je abonnement kan verlengen. Je blijft dan gewoon 1 vast bedrag betalen. Uiteraard kan je wel een hogere rekening krijgen wanneer je bepaalde pakketten aanvraagt of een extra ontvanger voor de televisie op de slaapkamer. Maar dat heb je dan zelf aangevraagd en als het goed is ook van tevoren gekeken hoeveel dat extra in de maand gaat kosten. Moraal van het verhaal? Laat je niet oplichten door reclame, maar zoek eerst uit welke provider er daadwerkelijk goedkoop is.

Geef een reactie